Nuffnang

Sunday, 7 September 2014

SELAGI HAYATKU DISINI


                                     "SELAGI HAYATKU DISINI"
" Selagi hayatku disini,aku masih menanti dengan pasti kehadiranmu akan aku temui. Aku menanti hari demi hari untuk aku bertemu dan meluahkan segala rasaku kepadaMU. Inikah suratan dan takdir yang menerkam dijiwaku tatkala aku benar-benar mendambakan kehadiranmu kini."
 " Selagi hayatku disini aku masih menanti dengan pasti kehadiranmu akan aku temui,namun ini bukan alasan untukku memendamkan segala duka dihati. Engkau umpama purnama yang menyinari hati-hati yang benar tawadhuk mendambakan kasih KHALIDnya. Engkau memberikan cahaya kepada hamba-hambaNYA yang ingin kembali kepada Sang Pemilik yang sejati...."
 "Selagi hayatku disini aku masih menanti dengan pasti  kehadiranmu akan aku temui,Engkau hadir pada satu purnama dimana gerhana tidak dimamah oleh usiamu yang sentiasa hadir pada tiap-tiap pengakhirannya..."
 "Selagi hayatku disini aku masih menanti dengan pasti kehadiranmu akan aku temui dengan izin Allah aku merinduimu tatkala disepanjang perjalananku pada purnama-purnama yang penuh dengan ganjarannya. Namun aku tetap menunggukan kehadiranmu..."
"Selagi hayatku disini aku masih menanti dengan pasti kehadiranmu akan aku temui,tatkala mereka sedang asyik meluahkan kegembiraan mereka untuk bersuka ria. Aku menitiskan air mata kerana kehadiranmu kini semakin hampir denganku. Ya Allah,izinkanlah aku untuk bertemu dengannya..."
"Selagi hayatku disini aku masih menanti dengan pasti kehadiranmu akan aku temui,walaupun jauh disudut hatiku menyatakan adakah akan aku akan menemuimu ??? Air mataku menitis lagi seandainya hayatku hanya disini tidak sempat aku bertemu denganmu,mungkinkah ini adalah yang terakhir untukku..."
" Selagi hayatku disini aku menanti dengan pasti kehadiranmu akan aku temui,biarpun dicengkam derita aku tetap berpegang kepada janji Allah kepada hamba-hambaNYA yang benar-benar mengharapkan pertemuan denganmu. Ahlan wasahlan ya Ramadhan. Engkau adalah pemilik seribu bulan. Engkau tempat pengaduan hamba yang benar-benar meminta..."

2 comments:

  1. Salam.Singgah dan follow sini :)

    http://wani-siulatbuku.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking dari perserta Mini Giveaway by Syira Lokman..done follow sini.. Salam uhkwah, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete

Klik