Nuffnang

Tuesday, 22 December 2015

PETUA tercekik tulang ikan

Petua menghilangkan tulang ikan yang tercekik di leher..

Okey peminat. Ni hari saya mau share satu cara yang paling senang untuk kasi hilang tulang ikan yang tersangkut di leher kamu waktu kamu syok2 makan ikan goreng, ikan rebus, ikan masin dan sebagainya.

Caranya mudah saja. Kamu cuci tangan kamu bersih-bersih. Lepas tu kan, kamu ambil segelas air (air yang sudah di masak ya) lepas tu kamu kasi masuk jari/tangan kamu d dalam gelas tu. Kemudian kamu cuci tangan kamu di dalam gelas tu. Lepas tu kamu minum air tu balik. Percaya lah. Tegukan yang ke-3 tu tulang ikan yang tersangkut di leher kamu tu pasti akan hilang.

Percaya lah cara ini sangat berkesan, nda payah kamu telan nasi sebesar penumbuk, minum air segelen, korek leher pakai jari semata2 mau kasi keluar tu tulang ikan. Kamu ikut saja cara yang saya ajar ni, kompom Berjaya. Walaupun kamu rasa agak kotor sebab minum balik tu air bekas kamu cuci tangan. Sebab itu lah saya suruh kamu cuci tangan bersih2 dulu sebelum buat. Hehehe

Petua ni kawan saya yang ajar. Mula2 saya ingat dia tipu dan kedengaran agak mengarut. Tapi sekali saya cuba. Wow tersenyum lebar terus saya sebab tu tulang ikan yang tajam lagi jahanam hilang. Macam magic lah pula saya rasa.

Jadi jangan la takut untuk makan ikan yang banyak tulang ya. Makan dengan tulang2nya sekali pun tidak apa sebab kamu tau sudahkan cara mau kasi hilang tu tulang...hehehe btw ni adalah cerita benar,bukan rekaan semata2 ya. Cuba lah kalo tidak percaya..XD


1 comment:

Klik